Wszystkie Bakterie Jogurt/Kefir Sun and Food są do wielokrotnego namnażania.

1 szt/saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu namnażania zgodnie  z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez ok. 2 miesięcy.

Wszystkie Bakterie Jogurt/Kefir/ZsiadłeMleko Sun and Food:

  • nie zawierają glutenu ani składników modyfikowanych genetycznie.
  • są przygotowywane według reguł ekologicznych
  • nie zawierają cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych
  • nie zawierają nawet śladowych ilości alergenów

Jogurt L+  Sun and Food

Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.

Bakterie z jogurtu L+ rozkładają laktozę, dzięki czemu produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Zawiera kultury bakterii :

Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Oprócz tego, ze jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: poprawia trawienie, wchłanianie pokarmów, oraz perystaltykę jelit, a wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.in. kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. 

Jogurt naturalny  Sun and Food

Polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego spożywania. Zawiera bakterie którym przypisuje się pozytywny wpływ na długowieczność.  U osób starszych zmienia się skład flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, dlatego w ich przypadku korzystne jest regularne stosowanie jogurtu naturalnego na zmianę z jogurtem L+.

Zawiera kultury bakterii:​
Streptococcus thermophilus, Lactococcus bulgaricus

Przyrządzany z pełnego mleka zawiera substancje działające przeciwmiażdżycowo, przeciwnowotworowo i obniżające poziom cholesterolu.

Kefir  Sun and Food

Ze względu na nieco inny skład niż jogurt  i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.

Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej. Polecany przy zaburzeniach trawienia i przemiany materii. Wytwarzane przez bakterie kefirowe substancje działają oczyszczająco na organizm, powodując neutralizację wielu toksyn.

Zawiera kultury bakterii :
Lactococcus lactis subsp., Leuconostoc subsp., Streptococcus thermophilus
Lactobacillus subsp., Kefir Hefen, Kefirknollen Mikroflora

Kefir to tradycyjny produkt kwaśnego mleka i napój orzeźwiający, w którym obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się lekki rozwój CO2. Ponieważ bakterie z kefiru rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Polecany na zmianę z jogurtem L+:

  • jako wspomaganie odchudzania i kuracji oczyszczających organizm
  • w zaburzeniach przemiany materii, zaparciach
  • dla osób uprawiających sport
  • w zaburzeniach trawienia, zgadze, wzdęciach, zaburzeniach pracy jelit
  • w chorobach przewlekłych i alergiach oraz przy skłonnościach do grzybicy
  • dla wzmocnienia odporności

Kwaśne (zsiadłe) mleko  Sun and Food

Łagodny smak i skład powoduje, że polecane jest dla dzieci. Ma pozytywny wpływ na florę jelitową oraz dostarcza wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.in. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 potrzebnych do wzrostu i rozwoju dzieci

Wytwarzany przez bakterie kwas mlekowy i inne substancje działają przeciwzapalnie     i hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i grzybów w organizmie dziecka oraz sprawiają, że kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko.

 Zawiera kultury bakterii:
Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis subsp.diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

Szczepy bakterii mlekowych- dlaczego warto korzystać z nich w domu
Jak zrobić domowy jogurt/kefir/zsiadłe mleko

Aby kupić szczepy bakterii Sun & Food przejdź do sklepu