Opis kultur bakterii Sun&Food
Wszystkie Bakterie Jogurt/Kefir Sun and Food są do wielokrotnego namnażania.
1 szt/saszetka wystarcza na 1 litr mleka. Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie.
Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez ok. 2 miesięcy.
Wszystkie Bakterie Jogurt/Kefir/ZsiadłeMleko Sun and Food:
- nie zawierają glutenu ani składników modyfikowanych genetycznie.
- są przygotowywane według reguł ekologicznych
- nie zawierają cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych
- nie zawierają nawet śladowych ilości alergenów
Jogurt L+ Sun and Food
Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.
Bakterie z jogurtu L+ rozkładają laktozę, dzięki czemu produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Zawiera kultury bakterii :
Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Oprócz tego, ze jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: poprawia trawienie, wchłanianie pokarmów, oraz perystaltykę jelit, a wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.in. kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.
Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.
Jogurt naturalny Sun and Food
Polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego spożywania. Zawiera bakterie którym przypisuje się pozytywny wpływ na długowieczność. U osób starszych zmienia się skład flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, dlatego w ich przypadku korzystne jest regularne stosowanie jogurtu naturalnego na zmianę z jogurtem L+.
Zawiera kultury bakterii:
Streptococcus thermophilus, Lactococcus bulgaricus
Przyrządzany z pełnego mleka zawiera substancje działające przeciwmiażdżycowo, przeciwnowotworowo i obniżające poziom cholesterolu.
Kefir Sun and Food
Ze względu na nieco inny skład niż jogurt i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
Na zmianę z jogurtem L + działa korzystnie przy zaparciach i po kuracji antybiotykowej. Polecany przy zaburzeniach trawienia i przemiany materii. Wytwarzane przez bakterie kefirowe substancje działają oczyszczająco na organizm, powodując neutralizację wielu toksyn.
Zawiera kultury bakterii :
Lactococcus lactis subsp., Leuconostoc subsp., Streptococcus thermophilus
Lactobacillus subsp., Kefir Hefen, Kefirknollen Mikroflora
Kefir to tradycyjny produkt kwaśnego mleka i napój orzeźwiający, w którym obok fermentacji kwasu mlekowego odbywa się lekki rozwój CO2. Ponieważ bakterie z kefiru rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.
Polecany na zmianę z jogurtem L+:
- jako wspomaganie odchudzania i kuracji oczyszczających organizm
- w zaburzeniach przemiany materii, zaparciach
- dla osób uprawiających sport
- w zaburzeniach trawienia, zgadze, wzdęciach, zaburzeniach pracy jelit
- w chorobach przewlekłych i alergiach oraz przy skłonnościach do grzybicy
- dla wzmocnienia odporności
Kwaśne (zsiadłe) mleko Sun and Food
Łagodny smak i skład powoduje, że polecane jest dla dzieci. Ma pozytywny wpływ na florę jelitową oraz dostarcza wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.in. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 potrzebnych do wzrostu i rozwoju dzieci
Wytwarzany przez bakterie kwas mlekowy i inne substancje działają przeciwzapalnie i hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i grzybów w organizmie dziecka oraz sprawiają, że kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko.
Zawiera kultury bakterii:
Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis subsp.diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Szczepy bakterii mlekowych- dlaczego warto korzystać z nich w domu
Jak zrobić domowy jogurt/kefir/zsiadłe mleko
Aby kupić szczepy bakterii Sun & Food przejdź do sklepu