Bakteria Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine, została wyizolowana i odkryta w 1954 roku, przez dr Levona Akopovicha Erzinkyana w Laboratorium Instytutu Mikrobiologii, Armeńskiej Narodowej Akademii Nauk. Przez wiele lat miała wszechstronne zastosowanie w Armenii i krajach Związku Radzieckiego, a od kilku lat jest dostępna w Polsce pod marką Narum.

Najnowsza technologia W procesie produkcji produktów Narum wykorzystywana jest technologia liofilizacji najwyższej klasy. Narum jest pierwszym w Europie i drugim na świecie producentem suchego, liofizowanego probiotyku. Wcześniej liofilizację stosowano w USA, do produkcji prowiantu dla astronautów.

100% naturalne produkty Produkty Narum posiadają prosty i przejrzysty skład, bez żadnych zbędnych dodatków.

Ewentualne zbrylanie się produktów, w żaden sposób nie zmienia ich właściwości. Kapsułki są wykonane w 100% z roślinnej celulozy i posiadają certyfikaty koszerności oraz stowarzyszenia wegeteriańskiego i wegańskiego.

Skuteczność i bezpieczeństwo bez skutków ubocznych W chwili obecnej istnieje ok. 200 badań klinicznych i opublikowanych artykułów, które dokumentują bezpieczeństwo, skuteczność i działanie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine. Przez ponad 60 lat stosowania u niemowląt, dzieci i dorosłych, nie odnotowano żadnych skutków ubocznych.

Dla chorych i zdrowych, niezależnie od przedziału wiekowego W Armenii, gdzie została odkryta, bakteria Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine jest stosowana na oddziałach neonatologicznych, jako pokarm zastępczy, nawet od pierwszych dni życia. Produkty Narum można stosować zarówno terapeutycznie jak i profilaktycznie.

Różne formy podawania

  • Kapsułki
  • Tabletki
  • Suchy proszek
  • Roztwór z wodą lub mlekiem
    (do wypicia, inhalacji, zastosowania miejscowego na skórę)
  • Fermentowane mleko (jogurt, matsun)

Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine jest największą, najsilniejszą znaną bakterią o najszerszym spectrum działania. Z pewnością jest też najlepiej przebadaną bakterią świata. Do chwili obecnej istnieje około 200 badań klinicznych i opublikowanych artykułów, które dokumentują bezpieczeństwo, skuteczność i działanie Narine. Przebadano ją na ponad 40 000 osób i każdy wynik pokazywał pozytywny wpływ na proces leczenia nie wykazując przy tym efektów ubocznych.

Bakteria Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine pozostaje w jelicie około dwa tygodnie, przy czym inne bakterie przeżywają 1-2 dni. Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów oraz na antybiotyki i leki chemioterapeutyczne. Ma wysoką aktywność antybakteryjną i przeciwgrzybiczą. Posiada wysoką zdolność do adaptacji i ma wyraźne właściwości adhezyjne.

Japońscy naukowcy zrobili badanie porównawcze aktywności antybakteryjnej Bifidobacterii, Lactobacillus oraz Narine. W szalce Petriego wyhodowano patogen i jeden z trzech probiotyków. Wyniki zmierzono 6 godzin później. Jak się okazało Narine miał wielokrotnie wyższą odporność na patogen w porównaniu do dwóch pozostałych probiotyków.

Aby kupić produkty Narum ze zniżką 6%:

  • wejdź na stronę Narum
  • dodaj do koszyka wybrane produkty
  • pod koniec składania zamówienia w polu kod rabatowy wpisz naturiana6

Jeśli zarejestrujesz się na stronie Narum jako klient i wyrazisz zgodę na otrzymywanie newslettera, do pierwszego zamówienia otrzymasz dodatkowy rabat 5%, czyli razem z kodem rabatowym przy pierwszym zamówieniu uzyskasz 11% zniżki na produkty